Innehåll
Innehåll / 4 portioner
Smör 100g
Kallpressad Rapsolja 1dl
Socker 1 1/2dl
Vaniljsocker 2tsk
Ägg 1st
Vetemjöl 4dl
Bakpulver 1tsk
Färska bär/frukter 5dl
Rör smöret, rapsoljan, sockret och vaniljsockret poröst. Tillsätt ägget och vispa en liten stund. Blanda ner mjölet och bakpulvret. Blanda ihop smör/olje blandningen med mjölet.
Bred ut smeten i en rapsolje smord och mjölad form, helst med löstagbar botten, ca 22 i diameter. Strö över bären samt socker vid behov.
Grädda på ugnens nedre falsen i 175 grader i ca 45 minuter.
Servera kakan ljummen med kall vispgrädde eller vanilj glass.
Smör 100g
Kallpressad Rapsolja 1dl
Socker 1 1/2dl
Vaniljsocker 2tsk
Ägg 1st
Vetemjöl 4dl
Bakpulver 1tsk
Färska bär/frukter 5dl
Rör smöret, rapsoljan, sockret och vaniljsockret poröst. Tillsätt