(1/1)
GRILLAD HJORTFILÉ MED POTATIS OCH ÖRTSMÖR
Receptmakare: Öster Malma
Portioner: 4 personer
INGREDIENSER:
800 g hjortfilé
Salt och peppar
1 kg potatis
Örtsmör
100 g rumstempererat smör
1 vitlök
2 dl hackad persilja
1 msk pressad citron
GÖR SÅ HÄR:
Blanda 80 g av smöret med 2 till 4 pressade vitlöksklyftor, hackad persilja, citronsaft och lite salt. Lägg i kylen.
Skala och skiva potatisen tunt och stek den på spisen så att den får färg och lägg den sedan i ett alluminiumfolie paket med lite smör. Blanda i 2 pressade vitlöksklyftor, salt och peppar. Stek på grillen tills den blir mjuk och redo att serveras.
Salta och peppra filébitarna (biten), grilla dem cirka 4 minuter på varje sida.
Servera nykokta grönsaker eller en fräsch sallad till.