OM VILTKÖTT  |  RECEPT MED HJORT

(1/1)

GRILLAD HJORTFILÉ MED POTATIS OCH ÖRTSMÖR

Receptmakare: Öster Malma
Portioner: 4 personer

INGREDIENSER:

800 g hjortfilé
Salt och peppar
1 kg potatis

Örtsmör
100 g rumstempererat smör
1 vitlök
2 dl hackad persilja
1 msk pressad citron

GÖR SÅ HÄR:

Blanda 80 g av smöret med 2 till 4 pressade vitlöksklyftor, hackad persilja, citronsaft och lite salt. Lägg i kylen.

Skala och skiva potatisen tunt och stek den på spisen så att den får färg och lägg den sedan i ett alluminiumfolie paket med lite smör. Blanda i 2 pressade vitlöksklyftor, salt och peppar. Stek på grillen tills den blir mjuk och redo att serveras.

Salta och peppra filébitarna (biten), grilla dem cirka 4 minuter på varje sida.

Servera nykokta grönsaker eller en fräsch sallad till.