TILLBAKA  |  RECEPT MED RAPSOLJA

KLYFTPOTATIS PÅ NYBORGS VIS

Portioner: Ca 6 portioner (stor långpanna)

Vardagsmat blir till lyx. Servera gärna med en grillad/stekt kycklingfilé och en kall sås.

INGREDIENSER:
  • potatis
  • 1 dl Nyborgs kallpressade rapsolja
  • grovsalt
  • ev svarta oliver
  • ev fetaost
  • ev rödlök

 

GÖR SÅ HÄR:

Sätt ugnen på 220-250 grader.

Tvätta potatisen (ca 1,5 kg behöver ej skalas).

Skär den i klyftor.

Bred ut ca 1 dl Nyborgs rapsolja på plåten.

Lägg ett lager klyftor på plåten och blanda runt dem i oljan.

Sätt in plåten högst upp i ugnen i ca 30 minuter.

Ta ut potatisklyftorna och låt dem rinna av.

Salta med grovsalt och servera.

FÖR DIG SOM HAR MER TID:

Man kan göra receptet lite roligare med svarta oliver, fetaost och rödlök.

Innan du lägger in klyftpopatisen i ugnen, tärna fetaosten och skiva rödlöken.

Fördela oliverna, rödlöken och fetaosten jämnt över potatisen.