KLYFTPOTATIS PÅ NYBORGS VIS
Portioner: Ca 6 portioner (stor långpanna)
Vardagsmat blir till lyx. Servera gärna med en grillad/stekt kycklingfilé och en kall sås.
INGREDIENSER:
- potatis
- 1 dl Nyborgs kallpressade rapsolja
- grovsalt
- ev svarta oliver
- ev fetaost
- ev rödlök
GÖR SÅ HÄR:
Sätt ugnen på 220-250 grader.
Tvätta potatisen (ca 1,5 kg behöver ej skalas).
Skär den i klyftor.
Bred ut ca 1 dl Nyborgs rapsolja på plåten.
Lägg ett lager klyftor på plåten och blanda runt dem i oljan.
Sätt in plåten högst upp i ugnen i ca 30 minuter.
Ta ut potatisklyftorna och låt dem rinna av.
Salta med grovsalt och servera.
FÖR DIG SOM HAR MER TID:
Man kan göra receptet lite roligare med svarta oliver, fetaost och rödlök.
Innan du lägger in klyftpopatisen i ugnen, tärna fetaosten och skiva rödlöken.
Fördela oliverna, rödlöken och fetaosten jämnt över potatisen.