NYBORGS BÄR- & FRUKTKAKA
Portioner: 4 personer
INGREDIENSER:
- 100 g smör
- 1 dl Nyborgs kallpressade rapsolja
- 1,5 dl strösocker
- 2 tsk vaniljsocker
- 1 ägg
- 4 dl vetemjöl
- 1 tsk bakpulver
- 5 dl färska bär/frukter
GÖR SÅ HÄR:
Rör smöret, rapsoljan, sockret och vaniljsockret poröst.
Tillsätt ägget och vispa en liten stund.
Blanda ner mjölet och bakpulvret. Blanda ihop smör/olje-blandningen med mjölet.
Bred ut smeten i en rapsoljesmord och mjölad form, helst med löstagbar botten, ca 22 i diameter.
Strö över bären samt socker vid behov.
Grädda på ugnens nedre fals i 175 grader i ca 45 minuter.
Servera kakan ljummen med kall vispgrädde eller vaniljglass.