TILLBAKA  |  RECEPT MED RAPSOLJA

NYBORGS BÄR- & FRUKTKAKA

Portioner: 4 personer

INGREDIENSER:
  • 100 g smör
  • 1 dl Nyborgs kallpressade rapsolja
  • 1,5 dl strösocker
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 1 ägg
  • 4 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 5 dl färska bär/frukter
GÖR SÅ HÄR:

Rör smöret, rapsoljan, sockret och vaniljsockret poröst.

Tillsätt ägget och vispa en liten stund.

Blanda ner mjölet och bakpulvret. Blanda ihop smör/olje-blandningen med mjölet.

Bred ut smeten i en rapsoljesmord och mjölad form, helst med löstagbar botten, ca 22 i diameter.

Strö över bären samt socker vid behov.

Grädda på ugnens nedre fals i 175 grader i ca 45 minuter.

Servera kakan ljummen med kall vispgrädde eller vaniljglass.