TILLBAKA  |  RECEPT MED RAPSOLJA

NYBORGS SALLAD

Portioner: 4 personer

Salladen går bra att äta som den är, med en brödbit eller servera den till varmrätten.

INGREDIENSER:

  • ½ dl vitvinsvinäger
  • ½ dl Nyborgs kallpressade rapsolja
  • 1 msk citron saft
  • 1 palsternacka
  • 1 morot
  • 2 vitlöksklyftor
  • ½ dl finhackad färsk dill
  • 1 rödlök
  • 1 gul squash
  • 1 paprika
  • 1 salladshuvud

 

GÖR SÅ HÄR:

Hacka vitlöken fint och skär palsternackan och moroten i strimlor.

Hetta upp rapsolja i en stekpanna och fräs vitlöken, palsternackan och moroten tills de börjar få färg.

Häll över rapsolja, vinägern, dillen, citronsaften och låt stå och dra en stund.

Under tiden förbered resten av grönsakerna.

Blanda ihop och servera.