RAPSSMÖR TILL BRÖDET
Portioner: ca 800 gram
Detta är ett recept på hemmagjort mjukt rapssmör. Det är inte mindre kalorier i rapssmör men däremot får du en högre andel enkelomättat fett och en lägre andel mättat fett än vanligt smör. Ett tips är att lägga till vitlök eller kanel, eller något annat som du väljer.
INGREDIENSER:
- ½ kg vanligt svenskt smör
- 2 dl Nyborgs Rapsolja
- 1 dl vatten
- salt efter smak
GÖR SÅ HÄR:
Tärna smöret och lägg ner i en foodprocessor.
Häll i oljan.
Häll i vattnet (där du löst saltet).
Kör foodprocessorn tills dess att rapssmöret fått en mjuk konsistens.
Lägg därefter rapssmöret i en bekväm smörask eller liknande.
Lägg in asken i kylskåpet.
Du har nu ett nyttigt, alltid bredbart och läckert färgat rapssmör att användas på bröd, att steka i mm!